Salades voor op een stokbroodje

Zo nu en dan eten we hier “film”.
Dat wil zeggen een lekkere makkelijke hap eten op de bank met en Netflixje of film o.i.d.
Ergens op de website staat een recept voor een stokbroodje (hier dus).

Op dat stokbroodje kan je dan wat smeersels doen.
Twee er van staan hier onder als receptje: Eiersalade en Tonijnsalade.

Deze kan je even lekker snel in elkaar knutselen en de ingrediënten zijn eigenlijk altijd wel in huis.
Dus voor een makkelijke zondagavond (of wel een andere) snel en smakkelijke salades.
Die ook nog een koolhydraadarm zijn.

Eiersalade


Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd20 minuten

AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadBeginner


DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven


Ingrediënten

 4 eieren(middel)
 2 el mayonaise(al dan niet zelf gemaakt)
 1,50 el bieslook(fijn gesneden)
 1 tl mosterd(bijv. fijne Franse mosterd zoals Dijon)
 0,50 tl kerriepoeder
 (vers gemalen) peper & zout
 ter garnering eventueel wat tuinkers of wat extra fijn gesneden bieslook

Bereiding

1

Breng wat water met een flinke snuf zout aan de kook.

2

Zodra het water kookt de eieren er in en kook je ze in ca. 7 -8 minuten hard.

3

Laat de eieren even schrikken onder koud water.
Daarna kan je ze pellen

4

Eieren even laten afkoelen voor je verder gaat.

5

Prak de gepelde eieren fijn in kom of een diep bord.

6

Mik de mayonaise, mosterd, bieslook & kerriepoeder erbij.
Meng de boel met liefde door elkaar, maar met een vork likt het ook 😉

7

Neem als een volleerd kok een hapje en en voeg naar smaak (versgemalen) zwarte peper & zout toe.

8

Leuk de boel een beetje op met wat tuinkers of wat fijngesneden bieslook.
Laat het smaken!


Bron:


Ingrediënten

 4 eieren(middel)
 2 el mayonaise(al dan niet zelf gemaakt)
 1,50 el bieslook(fijn gesneden)
 1 tl mosterd(bijv. fijne Franse mosterd zoals Dijon)
 0,50 tl kerriepoeder
 (vers gemalen) peper & zout
 ter garnering eventueel wat tuinkers of wat extra fijn gesneden bieslook

Aanwijzingen

1

Breng wat water met een flinke snuf zout aan de kook.

2

Zodra het water kookt de eieren er in en kook je ze in ca. 7 -8 minuten hard.

3

Laat de eieren even schrikken onder koud water.
Daarna kan je ze pellen

4

Eieren even laten afkoelen voor je verder gaat.

5

Prak de gepelde eieren fijn in kom of een diep bord.

6

Mik de mayonaise, mosterd, bieslook & kerriepoeder erbij.
Meng de boel met liefde door elkaar, maar met een vork likt het ook 😉

7

Neem als een volleerd kok een hapje en en voeg naar smaak (versgemalen) zwarte peper & zout toe.

8

Leuk de boel een beetje op met wat tuinkers of wat fijngesneden bieslook.
Laat het smaken!

Notes

Eiersalade

Tonijnsalade


Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd20 minuten

AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadBeginner


DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven


Ingrediënten

 1 blikje tonijn (op water of olie) van 160 g
 ½ rode ui
 1 el mayoniase(al dan niet zelf gemaakt)
 1 tl (scherpe) mosterd
 1 kleine augurk
 (vers gemalen) peper en zout

Bereiding

1

Laat de tonijn uitlekken.

2

Snijd een halve rode ui heel fijn.
Snijd een kleine augurk in kleine blokjes

3

Meng de ui bij de tonijn en voeg de mayonaise en de mosterd.
Meng het geheel met liefde goed door elkaar.

4

Voeg de fijn gesneden augurk toe aan het geheel.

5

Meng goed door elkaar met liefde of een vork.

6

Even proeven of het te nassen is en maak eventueel op smaak met peper.

7

Voeg tot slot wat fijngesneden verse bieslook toe.


Bron:


Categorie

Ingrediënten

 1 blikje tonijn (op water of olie) van 160 g
 ½ rode ui
 1 el mayoniase(al dan niet zelf gemaakt)
 1 tl (scherpe) mosterd
 1 kleine augurk
 (vers gemalen) peper en zout

Aanwijzingen

1

Laat de tonijn uitlekken.

2

Snijd een halve rode ui heel fijn.
Snijd een kleine augurk in kleine blokjes

3

Meng de ui bij de tonijn en voeg de mayonaise en de mosterd.
Meng het geheel met liefde goed door elkaar.

4

Voeg de fijn gesneden augurk toe aan het geheel.

5

Meng goed door elkaar met liefde of een vork.

6

Even proeven of het te nassen is en maak eventueel op smaak met peper.

7

Voeg tot slot wat fijngesneden verse bieslook toe.

Notes

Tonijnsalade