Frikandel burnt-ends


Opbrengsten10 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 10 minuten
AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadGemiddeld

DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven

Ingrediënten

Ingrediënten
 10 Frikandellenfijn, ontdooid.
 4 el mosterdgladde, de goedkoopste die je kan vinden
 barbequerubNeem een lekkere rub zoals Magic Dust
 3 el roomboterongezouten
 2 el licht bruine basterd suiker
 4 el BarbecuesausUit de winkel of zelfgemaakt
Extra benodigdheden
 Aluminiumbakjes
 2 stukje rookhout / handje rookmoteen mix van eiken en kers is erg lekker

Bereiding

1

Maak je bbq klaar voor indirect barbequeen op 125 graden C

2

Smeer de frikandellen in met mosterd en bestrooi ze met de barbecue kruiden

3

Leg het rookhout op het vuur en leg de frikandellen op de bbq weg van het vuur

4

Laat de frikandellen 30 minuten roken en opwarmen

5

Haal de frikandellen van de bbq en verhoog de temperatuur naar 175 graden C

6

Snij de frikandellen in vier gelijke stukken en doe de in de aluminium bak.

7

Verdeel de boter, suiker en giet er wat barbecuesaus overheen.

8

Plaats de bak terug in de bbq en laat onder af en toe roeren de frikandel burnt end karameliseren.
Afhankelijk van de saus duurt dat zo’n 20 tot 30 minuten


Bron:


CategorieKeukenKookmethode

Ingrediënten

Ingrediënten
 10 Frikandellenfijn, ontdooid.
 4 el mosterdgladde, de goedkoopste die je kan vinden
 barbequerubNeem een lekkere rub zoals Magic Dust
 3 el roomboterongezouten
 2 el licht bruine basterd suiker
 4 el BarbecuesausUit de winkel of zelfgemaakt
Extra benodigdheden
 Aluminiumbakjes
 2 stukje rookhout / handje rookmoteen mix van eiken en kers is erg lekker

Aanwijzingen

1

Maak je bbq klaar voor indirect barbequeen op 125 graden C

2

Smeer de frikandellen in met mosterd en bestrooi ze met de barbecue kruiden

3

Leg het rookhout op het vuur en leg de frikandellen op de bbq weg van het vuur

4

Laat de frikandellen 30 minuten roken en opwarmen

5

Haal de frikandellen van de bbq en verhoog de temperatuur naar 175 graden C

6

Snij de frikandellen in vier gelijke stukken en doe de in de aluminium bak.

7

Verdeel de boter, suiker en giet er wat barbecuesaus overheen.

8

Plaats de bak terug in de bbq en laat onder af en toe roeren de frikandel burnt end karameliseren.
Afhankelijk van de saus duurt dat zo’n 20 tot 30 minuten

Notes

Frikandel burnt-ends