Barbecuesaus

Het mooie aan deze saus is dat je het recept kan blijven aanpassen tot het perfect aansluit bij jou smaak en wensen.
Laat de cayennepeper niet helemaal weg, dan wordt het een heel saai recept.
Breng de saus hoog op smaak. De gerechten waar in of waarbij je het gaat gebruiken halen dit weer naar beneden.


Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd20 minuten

AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadBeginner


DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven


Ingrediënten

 500 ml tomatenketchup
 1 teen knoflookfijn gehakt
 ¼ tl cayennepepernaar smaak
 ½ tl worcestershiresaus
 2 el appelstroop
 1 el pittige mosterd
 2 el bruine basterdsuiker
 1 el appelazijn
 20 ml citroensap
 optioneel: 1 tl tijm

Bereiding

1

Maak de knoflook schoon en hak deze fijn.

2

Bak de knoflook kort in een steelpannetje, voeg de cayennepeper toe.

3

Doe de tomatenketchup bij de knoflook en de cayennepeper, gevolgd door de overige ingrediënten.

4

Blijf goed roeren en proeven en maak de saus naar je eigen smaak.


Bron:


CategorieKeuken

Ingrediënten

 500 ml tomatenketchup
 1 teen knoflookfijn gehakt
 ¼ tl cayennepepernaar smaak
 ½ tl worcestershiresaus
 2 el appelstroop
 1 el pittige mosterd
 2 el bruine basterdsuiker
 1 el appelazijn
 20 ml citroensap
 optioneel: 1 tl tijm

Aanwijzingen

1

Maak de knoflook schoon en hak deze fijn.

2

Bak de knoflook kort in een steelpannetje, voeg de cayennepeper toe.

3

Doe de tomatenketchup bij de knoflook en de cayennepeper, gevolgd door de overige ingrediënten.

4

Blijf goed roeren en proeven en maak de saus naar je eigen smaak.

Notes

BBQ-Saus