Het originele recept is gemaakt voor de oven.
Ik heb recept enigszins aangepast voor de slowcooker.
Het lijkt veel vocht voor de slowcooker, maar dat vocht hebben we nodig voor de saus.
Ik gebruik zelf een Crock Pot Express, heb je een slowcooker zonder sauteer stand gebruik dan een braadpan om de procureur aan te braden en de saus in te koken.
Ingrediënten
Bereiding
Mix de ingrediënten voor de rub
Snijd de procureur in vuist dikke stukken
Meng de stukken procureur met de rub in een grote kom
Smelt de boter in de slowcooker (of braadpan) en bak de paar stukken procureur even rondom bruin. Herhaal dit met de rest van de stukken.
Wanneer alle stukken zijn aangebraden, doe ze dan in slowcooker. Doe hierbij de ui in kwarten, gekneusde knoflook, azijn en 200 ml cola (Bewaar de rest), bouillonblokje en de sriachasaus
Zet de slowcooker 5 uur op high of 8 uur op low. Wanneer je het vlees makkelijk uit elkaar kan trekken is het goed (valt bijna uit elkaar bij aanraken)
Trek nu de stukken vlees uit elkaar. Dit kan met de hand, met twee vorken of speciale "klauwen".
Giet het vocht door een zeef in een maatbeker. Laat het even 5 minuten staan zodat het vet op het vocht komt te staan. Schep met een lepel voorzichtig het vet van de jus
Doe het vocht samen met 200 ml cola weer terug in de Crockpot of in een pan en laat het tot de helft inkoken (sauteerstand). Proef tussen door of er nog wat zout of peper in moet. Wanneer je tevreden bent, doe dan het vlees bij de saus.
Bron:
Ingrediënten
Aanwijzingen
Mix de ingrediënten voor de rub
Snijd de procureur in vuist dikke stukken
Meng de stukken procureur met de rub in een grote kom
Smelt de boter in de slowcooker (of braadpan) en bak de paar stukken procureur even rondom bruin. Herhaal dit met de rest van de stukken.
Wanneer alle stukken zijn aangebraden, doe ze dan in slowcooker. Doe hierbij de ui in kwarten, gekneusde knoflook, azijn en 200 ml cola (Bewaar de rest), bouillonblokje en de sriachasaus
Zet de slowcooker 5 uur op high of 8 uur op low. Wanneer je het vlees makkelijk uit elkaar kan trekken is het goed (valt bijna uit elkaar bij aanraken)
Trek nu de stukken vlees uit elkaar. Dit kan met de hand, met twee vorken of speciale "klauwen".
Giet het vocht door een zeef in een maatbeker. Laat het even 5 minuten staan zodat het vet op het vocht komt te staan. Schep met een lepel voorzichtig het vet van de jus
Doe het vocht samen met 200 ml cola weer terug in de Crockpot of in een pan en laat het tot de helft inkoken (sauteerstand). Proef tussen door of er nog wat zout of peper in moet. Wanneer je tevreden bent, doe dan het vlees bij de saus.