Boter Champignons

Dit recept kwam mijn dochter tegen op internet. Dat wil zeggen de ingrediënten en de bereiding, men was de hoeveelheden voor het gemak maar even vergeten. Dus afgelopen weekend dit als bijgerecht gemaakt bij de BBQ. Ik heb begrepen van de tafelgenoten dat dit een blijvertje is. Dus voor jullie maar meteen in een receptje gegoten.


Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten

AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadBeginner


DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven


Ingrediënten

 500 g champigononsBij voorkeur kleintjes
 75 g ongezouten roomboterzout toe voegen kan altijd
 2 el olijfolie
 2 tenen knoflookof meer 😉
 2 el kruidenpeterseli en tijm of oregano, rozemarijn en/of basilicum
Extra ingrediënten
 200 ml droge witte wijn
 2 uiengroen, gele, rode maakt niet uit

Bereiding

1

Smelt eerst de boter in een pan en voeg dan de olijfolie toe.
Voeg vervolgens de geplette knoflook toe (en de uien als je ze gebruikt).
Sauteer

2

Voeg vervolgens de champignons in delen toe en begin zachtjes om te scheppen.

3

Roer de champignons om en voeg de droge kruiden toe.
Nu is het tijd om ook de witte wijn toe te voegen als je dit gebruikt

4

Als de champignons eenmaal knapperig en gaar zijn is alles klaar; tijd om te eten en te genieten.

Tips
5

- Voeg de champignons in delen toe. Als je te veel in een keer in de pan gooit, dan komt er te veel vocht uit de champignons vrij en gaat het koken in plaats van bakken omdat het vocht niet snel genoeg kan verdampen.
- Speel met de kruiden, maar de mix die voor jou het beste past.
- In plaats van of als combinatie kan je ook andere paddenstoelen gebruiken in dit gerecht


Bron:


CategorieKeuken

Ingrediënten

 500 g champigononsBij voorkeur kleintjes
 75 g ongezouten roomboterzout toe voegen kan altijd
 2 el olijfolie
 2 tenen knoflookof meer 😉
 2 el kruidenpeterseli en tijm of oregano, rozemarijn en/of basilicum
Extra ingrediënten
 200 ml droge witte wijn
 2 uiengroen, gele, rode maakt niet uit

Aanwijzingen

1

Smelt eerst de boter in een pan en voeg dan de olijfolie toe.
Voeg vervolgens de geplette knoflook toe (en de uien als je ze gebruikt).
Sauteer

2

Voeg vervolgens de champignons in delen toe en begin zachtjes om te scheppen.

3

Roer de champignons om en voeg de droge kruiden toe.
Nu is het tijd om ook de witte wijn toe te voegen als je dit gebruikt

4

Als de champignons eenmaal knapperig en gaar zijn is alles klaar; tijd om te eten en te genieten.

Tips
5

- Voeg de champignons in delen toe. Als je te veel in een keer in de pan gooit, dan komt er te veel vocht uit de champignons vrij en gaat het koken in plaats van bakken omdat het vocht niet snel genoeg kan verdampen.
- Speel met de kruiden, maar de mix die voor jou het beste past.
- In plaats van of als combinatie kan je ook andere paddenstoelen gebruiken in dit gerecht

Notes

Boter champignons