Het originele recept is gemaakt voor de oven. Ik heb recept enigszins aangepast voor de slowcooker. Het lijkt veel vocht voor de slowcooker, maar dat vocht hebben we nodig voor de saus.
Ik gebruik zelf een Crock Pot Express, heb je een slowcooker zonder sauteer stand gebruik dan een braadpan om de procureur aan te braden en de saus in te koken.
2,50kgprocureurMarko heeft deze regelmatig in de aanbieding, prima geschikt hier voor
3rode uien
2tenenknoflook
400mlCoca ColaThe hard stuf, geen light of zero
1groente bouillionblokje
3elsriachasaus of een andere pittige saus naar smaak
3elgerookte boter
Rub
1elKorianderpoeder
1elmosterdpoeder
1elkomijnpoeder
1eldonkere basterdsuiker
1elgerookt zout
Bereiding
1
Mix de ingrediënten voor de rub
2
Snijd de procureur in vuist dikke stukken
3
Meng de stukken procureur met de rub in een grote kom
4
Smelt de boter in de slowcooker (of braadpan) en bak de paar stukken procureur even rondom bruin. Herhaal dit met de rest van de stukken.
5
Wanneer alle stukken zijn aangebraden, doe ze dan in slowcooker. Doe hierbij de ui in kwarten, gekneusde knoflook, azijn en 200 ml cola (Bewaar de rest), bouillonblokje en de sriachasaus
6
Zet de slowcooker 5 uur op high of 8 uur op low. Wanneer je het vlees makkelijk uit elkaar kan trekken is het goed (valt bijna uit elkaar bij aanraken)
7
Trek nu de stukken vlees uit elkaar. Dit kan met de hand, met twee vorken of speciale "klauwen".
8
Giet het vocht door een zeef in een maatbeker. Laat het even 5 minuten staan zodat het vet op het vocht komt te staan. Schep met een lepel voorzichtig het vet van de jus
9
Doe het vocht samen met 200 ml cola weer terug in de Crockpot of in een pan en laat het tot de helft inkoken (sauteerstand). Proef tussen door of er nog wat zout of peper in moet. Wanneer je tevreden bent, doe dan het vlees bij de saus.
2,50kgprocureurMarko heeft deze regelmatig in de aanbieding, prima geschikt hier voor
3rode uien
2tenenknoflook
400mlCoca ColaThe hard stuf, geen light of zero
1groente bouillionblokje
3elsriachasaus of een andere pittige saus naar smaak
3elgerookte boter
Rub
1elKorianderpoeder
1elmosterdpoeder
1elkomijnpoeder
1eldonkere basterdsuiker
1elgerookt zout
Aanwijzingen
1
Mix de ingrediënten voor de rub
2
Snijd de procureur in vuist dikke stukken
3
Meng de stukken procureur met de rub in een grote kom
4
Smelt de boter in de slowcooker (of braadpan) en bak de paar stukken procureur even rondom bruin. Herhaal dit met de rest van de stukken.
5
Wanneer alle stukken zijn aangebraden, doe ze dan in slowcooker. Doe hierbij de ui in kwarten, gekneusde knoflook, azijn en 200 ml cola (Bewaar de rest), bouillonblokje en de sriachasaus
6
Zet de slowcooker 5 uur op high of 8 uur op low. Wanneer je het vlees makkelijk uit elkaar kan trekken is het goed (valt bijna uit elkaar bij aanraken)
7
Trek nu de stukken vlees uit elkaar. Dit kan met de hand, met twee vorken of speciale "klauwen".
8
Giet het vocht door een zeef in een maatbeker. Laat het even 5 minuten staan zodat het vet op het vocht komt te staan. Schep met een lepel voorzichtig het vet van de jus
9
Doe het vocht samen met 200 ml cola weer terug in de Crockpot of in een pan en laat het tot de helft inkoken (sauteerstand). Proef tussen door of er nog wat zout of peper in moet. Wanneer je tevreden bent, doe dan het vlees bij de saus.