Gekarameliseerde witlof

Mijn dochter houd niet van gekookte witlof en witlofsalade is het ook niet helemaal. Dit recept vond zij op de website van de jumbo.
Deze manier vindt zij wel erg lekker. Eerlijk is eerlijk, niet helemaal lowcarb, maar een uitzondering zo nu en dan moet kunnen.


Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd40 minuten

AuteurMartin
Waarderling


DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven


Ingrediënten

 1 kg voorgekookte stamppotaardappele
 50 ml vloeibare margarine
 600 g Witlof
 3 el suikerbruine basterdsuiker, rietsuiker, kristalsuiker of wat je in huis hebt
 1 snufje zout
 200 g crème fraîche
 4 el verse groen kruidenbieslook, peterselie, basilicum of wat er in de koelkast ligt
 300 g fricandeauvleeswaar

Bereiding

1

Kook de stamppotaardappelen in een diepe pan met water in ca. 10 min. gaar. Giet ze af en stamp ze fijn.

2

Verhit ondertussen de helft van de vloeibare margarine in een hapjespan, voeg de witlof en een beetje water toe. Gaar ze afgedekt op laag vuur 5 min. Bestrooi de witlof met de suiker en een snufje zout en laat de suiker op hoog vuur in ca. 3 min. smelten en lichtbruin kleuren totdat de witlof ook goudbruin is. Schep het regelmatig om.

3

Meng de crème fraîche en de kruiden door de gestampte aardappelen en breng op smaak met wat zout.
Verdeel de fricandeau over de hete borden, leg de gekarameliseerde witlofstruikjes ernaast en serveer de puree erbij.

4

Verdeel de fricandeau over de hete borden, leg de gekarameliseerde witlofstruikjes ernaast en serveer de puree erbij.


Bron:


Ingrediënten

 1 kg voorgekookte stamppotaardappele
 50 ml vloeibare margarine
 600 g Witlof
 3 el suikerbruine basterdsuiker, rietsuiker, kristalsuiker of wat je in huis hebt
 1 snufje zout
 200 g crème fraîche
 4 el verse groen kruidenbieslook, peterselie, basilicum of wat er in de koelkast ligt
 300 g fricandeauvleeswaar

Aanwijzingen

1

Kook de stamppotaardappelen in een diepe pan met water in ca. 10 min. gaar. Giet ze af en stamp ze fijn.

2

Verhit ondertussen de helft van de vloeibare margarine in een hapjespan, voeg de witlof en een beetje water toe. Gaar ze afgedekt op laag vuur 5 min. Bestrooi de witlof met de suiker en een snufje zout en laat de suiker op hoog vuur in ca. 3 min. smelten en lichtbruin kleuren totdat de witlof ook goudbruin is. Schep het regelmatig om.

3

Meng de crème fraîche en de kruiden door de gestampte aardappelen en breng op smaak met wat zout.
Verdeel de fricandeau over de hete borden, leg de gekarameliseerde witlofstruikjes ernaast en serveer de puree erbij.

4

Verdeel de fricandeau over de hete borden, leg de gekarameliseerde witlofstruikjes ernaast en serveer de puree erbij.

Notes

Gekarameliseerde witlof met aardappelpuree en frikandeau