Mijn dochter houd niet van gekookte witlof en witlofsalade is het ook niet helemaal. Dit recept vond zij op de website van de jumbo.
Deze manier vindt zij wel erg lekker. Eerlijk is eerlijk, niet helemaal lowcarb, maar een uitzondering zo nu en dan moet kunnen.
Ingrediënten
Bereiding
Kook de stamppotaardappelen in een diepe pan met water in ca. 10 min. gaar. Giet ze af en stamp ze fijn.
Verhit ondertussen de helft van de vloeibare margarine in een hapjespan, voeg de witlof en een beetje water toe. Gaar ze afgedekt op laag vuur 5 min. Bestrooi de witlof met de suiker en een snufje zout en laat de suiker op hoog vuur in ca. 3 min. smelten en lichtbruin kleuren totdat de witlof ook goudbruin is. Schep het regelmatig om.
Meng de crème fraîche en de kruiden door de gestampte aardappelen en breng op smaak met wat zout.
Verdeel de fricandeau over de hete borden, leg de gekarameliseerde witlofstruikjes ernaast en serveer de puree erbij.
Verdeel de fricandeau over de hete borden, leg de gekarameliseerde witlofstruikjes ernaast en serveer de puree erbij.
Bron:
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook de stamppotaardappelen in een diepe pan met water in ca. 10 min. gaar. Giet ze af en stamp ze fijn.
Verhit ondertussen de helft van de vloeibare margarine in een hapjespan, voeg de witlof en een beetje water toe. Gaar ze afgedekt op laag vuur 5 min. Bestrooi de witlof met de suiker en een snufje zout en laat de suiker op hoog vuur in ca. 3 min. smelten en lichtbruin kleuren totdat de witlof ook goudbruin is. Schep het regelmatig om.
Meng de crème fraîche en de kruiden door de gestampte aardappelen en breng op smaak met wat zout.
Verdeel de fricandeau over de hete borden, leg de gekarameliseerde witlofstruikjes ernaast en serveer de puree erbij.
Verdeel de fricandeau over de hete borden, leg de gekarameliseerde witlofstruikjes ernaast en serveer de puree erbij.