Tortillataart ala Jessica

Dan weer de vraag: Wat eten we vandaag?.
Pannenkoeken? Nou er liggen nog wat torilla’s zullen we daar wat mee doen. Een tortillataart!, zei Jessica,
Dus eens gekeken wat er nog in de koelkast wat en wat ingrediënten bij gehaald en een receptje gemaakt.
Dus de groenten zijn een greep uit de koelkast, zie dit recept als een richtlijn voor meer ideeën.
Eet smakelijk!


Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd1 uur

AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadBeginner


DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven


Ingrediënten

Vulling
 500 g kipfilet
 4 stengels bosui
 1 PaprikaJe mag zelf kleur bekennen
 1 winterpeen
 2 aardappels
 1 blikje kidneybonen
 1 blikje mais
 1 zakje tortillamixWelke maakt niet uit, die je zelf lekker vindt
 50 g gerapste kaas
 200 g Crème fraîche
 1 el kokosolie (of ander bakvet)
Tortilla's
 1 pak torlilla'sal dan niet lowcarb
Benodigsheden
 springvorm in de maat van de torlilla's

Bereiding

Mise en place
1

Snij de kip, , bosui, paprika, winterpeen en aardappels in blikjes van 0,5 cm tot 1 cm

2

Verwarm de oven voor op 180°C

Vulling
3

Bak de bosui, peen, paprika en aardappels ca 5 a 6 min. tot ze zacht worden.

4

Voeg de kip toe bak deze mee toe de kip gaar is (bruin hoeft niet perse).

5

Voeg de nu de kuidenmix toe met water zoals op de verpakking staat, roer even om en laat even pruttelen.

6

Giet de kidneybonen af en spoel het overtollig zetmeel af en voeg toe aan de mix.

7

Herhaal dit met de mais.

8

Laat het een minuutje of 5 pruttelen zodat de smaken goed door elkaar gaan.

Tortilla taart
9

Vet de springvorm in of bekleed hem met bakpapier

10

Begin onderin met mee tortilla

11

Een laag van de vulling (met zo min mogelijk vocht)

12

Laagje kaas

13

Een tortilla

14

Een laag vulling

15

Laag je kaas

16

Herhaal dit tot dat de ingrediënten op zijn of tot dat de springvorm vol is.

17

Eindig met een laagje kaas

18

Zet de taart ca 15 min in de voorverwarmde oven


Bron:


CategorieKeukenKookmethode

Ingrediënten

Vulling
 500 g kipfilet
 4 stengels bosui
 1 PaprikaJe mag zelf kleur bekennen
 1 winterpeen
 2 aardappels
 1 blikje kidneybonen
 1 blikje mais
 1 zakje tortillamixWelke maakt niet uit, die je zelf lekker vindt
 50 g gerapste kaas
 200 g Crème fraîche
 1 el kokosolie (of ander bakvet)
Tortilla's
 1 pak torlilla'sal dan niet lowcarb
Benodigsheden
 springvorm in de maat van de torlilla's

Aanwijzingen

Mise en place
1

Snij de kip, , bosui, paprika, winterpeen en aardappels in blikjes van 0,5 cm tot 1 cm

2

Verwarm de oven voor op 180°C

Vulling
3

Bak de bosui, peen, paprika en aardappels ca 5 a 6 min. tot ze zacht worden.

4

Voeg de kip toe bak deze mee toe de kip gaar is (bruin hoeft niet perse).

5

Voeg de nu de kuidenmix toe met water zoals op de verpakking staat, roer even om en laat even pruttelen.

6

Giet de kidneybonen af en spoel het overtollig zetmeel af en voeg toe aan de mix.

7

Herhaal dit met de mais.

8

Laat het een minuutje of 5 pruttelen zodat de smaken goed door elkaar gaan.

Tortilla taart
9

Vet de springvorm in of bekleed hem met bakpapier

10

Begin onderin met mee tortilla

11

Een laag van de vulling (met zo min mogelijk vocht)

12

Laagje kaas

13

Een tortilla

14

Een laag vulling

15

Laag je kaas

16

Herhaal dit tot dat de ingrediënten op zijn of tot dat de springvorm vol is.

17

Eindig met een laagje kaas

18

Zet de taart ca 15 min in de voorverwarmde oven

Notes

Tortillataart ala Jessica