Afdrukopties:

Gekarameliseerde witlof met aardappelpuree en frikandeau

Opbrengsten4 portiesVoorbereidingstijd20 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd40 minuten

 1 kg voorgekookte stamppotaardappele
 50 ml vloeibare margarine
 600 g Witlof
 3 el suikerbruine basterdsuiker, rietsuiker, kristalsuiker of wat je in huis hebt
 1 snufje zout
 200 g crème fraîche
 4 el verse groen kruidenbieslook, peterselie, basilicum of wat er in de koelkast ligt
 300 g fricandeauvleeswaar
1

Kook de stamppotaardappelen in een diepe pan met water in ca. 10 min. gaar. Giet ze af en stamp ze fijn.

2

Verhit ondertussen de helft van de vloeibare margarine in een hapjespan, voeg de witlof en een beetje water toe. Gaar ze afgedekt op laag vuur 5 min. Bestrooi de witlof met de suiker en een snufje zout en laat de suiker op hoog vuur in ca. 3 min. smelten en lichtbruin kleuren totdat de witlof ook goudbruin is. Schep het regelmatig om.

3

Meng de crème fraîche en de kruiden door de gestampte aardappelen en breng op smaak met wat zout.
Verdeel de fricandeau over de hete borden, leg de gekarameliseerde witlofstruikjes ernaast en serveer de puree erbij.

4

Verdeel de fricandeau over de hete borden, leg de gekarameliseerde witlofstruikjes ernaast en serveer de puree erbij.

Voedingswaarden

4 opdieningen

Opdien grootte

1 persoon

bron: Copyright ©2021 Mart's LowCarb. All Rights Reserved.

Mart's Lowcarb
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.