Afdrukopties:

Boter champignons

Opbrengsten1 portieVoorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten

Dit recept kwam mijn dochter tegen op internet. Dat wil zeggen de ingrediënten en de bereiding, men was de hoeveelheden voor het gemak maar even vergeten. Dus afgelopen weekend dit als bijgerecht gemaakt bij de BBQ. Ik heb begrepen van de tafelgenoten dat dit een blijvertje is. Dus voor jullie maar meteen in een receptje gegoten.

 500 g champigononsBij voorkeur kleintjes
 75 g ongezouten roomboterzout toe voegen kan altijd
 2 el olijfolie
 2 tenen knoflookof meer ;-)
 2 el kruidenpeterseli en tijm of oregano, rozemarijn en/of basilicum
Extra ingrediënten
 200 ml droge witte wijn
 2 uiengroen, gele, rode maakt niet uit
1

Smelt eerst de boter in een pan en voeg dan de olijfolie toe.
Voeg vervolgens de geplette knoflook toe (en de uien als je ze gebruikt).
Sauteer

2

Voeg vervolgens de champignons in delen toe en begin zachtjes om te scheppen.

3

Roer de champignons om en voeg de droge kruiden toe.
Nu is het tijd om ook de witte wijn toe te voegen als je dit gebruikt

4

Als de champignons eenmaal knapperig en gaar zijn is alles klaar; tijd om te eten en te genieten.

Tips
5

- Voeg de champignons in delen toe. Als je te veel in een keer in de pan gooit, dan komt er te veel vocht uit de champignons vrij en gaat het koken in plaats van bakken omdat het vocht niet snel genoeg kan verdampen.
- Speel met de kruiden, maar de mix die voor jou het beste past.
- In plaats van of als combinatie kan je ook andere paddenstoelen gebruiken in dit gerecht

Voedingswaarden

0 opdieningen

Opdien grootte

bron: Copyright ©2021 Mart's LowCarb. All Rights Reserved.

Mart's Lowcarb
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.