Spaghetti Aglio e Olio

Soms wil je gewoon even een lekkere snelle pasta maken.
Dit recept heb ik op gepikt via een collega en hier en daar wat aangepast naar mijn eigen smaak.
De ingrediënten zijn op 1 hand te tellen en bijna uit je hoofd te leren ;-).
De belangrijkste ingrediënten zijn olie en knoflook. Experimenteer eens met verschillende soorten olijfolie en knoflook. Gerookte knoflook is ook erg smakelijk in dit gerecht.
Het is niet perse een low carb gerecht, maar dat kan je prima regelen met de keuzen van je pasta.
Hoewel ik het nog nooit heb geprobeerd zou het zomaar lekker kunnen zijn met courgetini (courgette pasta) of een soort gelijke pasta variant.


Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd20 minuten

AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadBeginner


DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven


Ingrediënten

 500 g SpagehettiGedroogd. Verse heb je minder nodig
 olijfolie
 2 tenen knoflookof meer als je dat lekker vind
 2 spaanse pepers
 10 takjes peterseli
 100 g Parmigiano Reggiano
Benodigdheden
 Pan met een dikke bodem

Bereiding

Mise-en-place
1

Pel de tenen knoflook en snijd deze in flinterdunne plakjes.

2

Verwijder de pitjes uit de Spaanse pepers en snij deze in kleine stukjes.

3

Snij de peterselie fijn en schaaf de Parmigiano Reggiano.

Bereiding
4

Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

5

Bedek de bodem van de pan volledig met olijfolie en verwarm deze langzaam. Als de olijfolie warm is, doe je de knoflook en de Spaanse peper in de pan. Zet het vuur laag en laat 5 tot 7 minuten zachtjes op staan. De smaak van de knoflook en Spaanse peper kan op deze wijze lekker in de olijfolie trekken. Zorg er wel voor dat de knoflook niet bruin wordt.

6

Als de spaghetti klaar is, giet je deze af en doe je de spaghetti in een schaal. Giet de olijfolie met de knoflook en Spaanse pepers over de spaghetti. Voeg hierbij ook de peterselie. Roer het gerecht goed door, zodat de smaak zich kan verdelen.

7

Serveer de Spaghetti Aglio e Olio in diepe borden. Eventueel kun je nog een beetje peterselie en Parmigiano Reggiano over de spaghetti strooien.


Bron:


CategorieKeuken

Ingrediënten

 500 g SpagehettiGedroogd. Verse heb je minder nodig
 olijfolie
 2 tenen knoflookof meer als je dat lekker vind
 2 spaanse pepers
 10 takjes peterseli
 100 g Parmigiano Reggiano
Benodigdheden
 Pan met een dikke bodem

Aanwijzingen

Mise-en-place
1

Pel de tenen knoflook en snijd deze in flinterdunne plakjes.

2

Verwijder de pitjes uit de Spaanse pepers en snij deze in kleine stukjes.

3

Snij de peterselie fijn en schaaf de Parmigiano Reggiano.

Bereiding
4

Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.

5

Bedek de bodem van de pan volledig met olijfolie en verwarm deze langzaam. Als de olijfolie warm is, doe je de knoflook en de Spaanse peper in de pan. Zet het vuur laag en laat 5 tot 7 minuten zachtjes op staan. De smaak van de knoflook en Spaanse peper kan op deze wijze lekker in de olijfolie trekken. Zorg er wel voor dat de knoflook niet bruin wordt.

6

Als de spaghetti klaar is, giet je deze af en doe je de spaghetti in een schaal. Giet de olijfolie met de knoflook en Spaanse pepers over de spaghetti. Voeg hierbij ook de peterselie. Roer het gerecht goed door, zodat de smaak zich kan verdelen.

7

Serveer de Spaghetti Aglio e Olio in diepe borden. Eventueel kun je nog een beetje peterselie en Parmigiano Reggiano over de spaghetti strooien.

Notes

Spaghetti Aglio e Olio