Mongolian beef


Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd7 uurTotale tijd7 uur 10 minuten
AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadBeginner

DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven

Ingrediënten

 800 g rundvlees/runderlappenin stukjes op kamertemperatuur
 60 g maizena
 2 tl olie
 4 tenen knoflookgeperst
 3 cm gember geraspttl gemberpoeder volstaat ook
 1 tl sambal of chilivlokken
 150 ml sojasaus of ketjapmix van 75 ml sojasaus en 75 ml ketjap
 75 ml warm water
 4 el bruine basterd suiker
 100 g geraspte wortel
extra's
 sesamzaadjes
 lente ui

Bereiding

1

Snijd het vlees in kleine stukje en roer de maizena er doorheen

2

Doe in de crockpot de olijfolie, knoflook, gember, sambal, water, bruine suiker en roer het goed door elkaar.
Roer hier ook de blokjes vlees door heen.

3

Zet de crockpot op slowcook in de stand slow en stel de timer in op 8 uur.

4

Ca 1 uur voor het einde roer je de geraspte wortel erdoor.


Bron:


CategorieKeukenKookmethode

Ingrediënten

 800 g rundvlees/runderlappenin stukjes op kamertemperatuur
 60 g maizena
 2 tl olie
 4 tenen knoflookgeperst
 3 cm gember geraspttl gemberpoeder volstaat ook
 1 tl sambal of chilivlokken
 150 ml sojasaus of ketjapmix van 75 ml sojasaus en 75 ml ketjap
 75 ml warm water
 4 el bruine basterd suiker
 100 g geraspte wortel
extra's
 sesamzaadjes
 lente ui

Aanwijzingen

1

Snijd het vlees in kleine stukje en roer de maizena er doorheen

2

Doe in de crockpot de olijfolie, knoflook, gember, sambal, water, bruine suiker en roer het goed door elkaar.
Roer hier ook de blokjes vlees door heen.

3

Zet de crockpot op slowcook in de stand slow en stel de timer in op 8 uur.

4

Ca 1 uur voor het einde roer je de geraspte wortel erdoor.

Notes

Mongolian beef