Haricot verts met spek


Opbrengsten9 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd30 minuten
AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadBeginner

DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven

Ingrediënten

 350 g hericot verts
 plakjes ontbijtspek
 blaadjes basilicum
 snufje peper
 1 el zonnebloem- of olijfolie

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de uiteinden van de haricot verts en kook deze in ongeveer 5 minuten beetgaar.

3

Giet ze af en spoel ze koud met water.
Bestrijk ze met een beetje olie zodat deze gaan glazen.

4

Leg een plakje ontbijtspek neer en rol hier in ca 10 boontjes.
Zorg er voor dat de opening van het ontbijt spek onder ligt zodat deze niet open gaat.

5

Herhaal dit met de rest van het onbijtspek en de boontjes.

6

Bak het spek krokant in de open in ca 15 minuten.
Gebruik in de laatste minuten de grill als je de spek nog wat krokanter wil hebben.

7

Maal er nog wat peper over en serveer met een paar blaadjes basilicum.


Bron:


CategorieKeuken, Kookmethode

Ingrediënten

 350 g hericot verts
 plakjes ontbijtspek
 blaadjes basilicum
 snufje peper
 1 el zonnebloem- of olijfolie

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de uiteinden van de haricot verts en kook deze in ongeveer 5 minuten beetgaar.

3

Giet ze af en spoel ze koud met water.
Bestrijk ze met een beetje olie zodat deze gaan glazen.

4

Leg een plakje ontbijtspek neer en rol hier in ca 10 boontjes.
Zorg er voor dat de opening van het ontbijt spek onder ligt zodat deze niet open gaat.

5

Herhaal dit met de rest van het onbijtspek en de boontjes.

6

Bak het spek krokant in de open in ca 15 minuten.
Gebruik in de laatste minuten de grill als je de spek nog wat krokanter wil hebben.

7

Maal er nog wat peper over en serveer met een paar blaadjes basilicum.

Notes

Haricot verts met spek