Afdrukopties:

Haricot verts met spek

Opbrengsten9 portiesVoorbereidingstijd15 minutenKooktijd15 minutenTotale tijd30 minuten

Een klassieker onder de bijgerechten, boontjes omwikkeld met spek uit de oven.
Op een (kerst)diner zorgt het altijd voor een extra feestelijk tintje.
Goed te combineren met andere gerechten uit de oven. Vaak is de oven toch al op temperatuur.

 350 g hericot verts
 plakjes ontbijtspek
 blaadjes basilicum
 snufje peper
 1 el zonnebloem- of olijfolie
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de uiteinden van de haricot verts en kook deze in ongeveer 5 minuten beetgaar.

3

Giet ze af en spoel ze koud met water.
Bestrijk ze met een beetje olie zodat deze gaan glazen.

4

Leg een plakje ontbijtspek neer en rol hier in ca 10 boontjes.
Zorg er voor dat de opening van het ontbijt spek onder ligt zodat deze niet open gaat.

5

Herhaal dit met de rest van het onbijtspek en de boontjes.

6

Bak het spek krokant in de open in ca 15 minuten.
Gebruik in de laatste minuten de grill als je de spek nog wat krokanter wil hebben.

7

Maal er nog wat peper over en serveer met een paar blaadjes basilicum.

Voedingswaarden

9 opdieningen

Opdien grootte

1 stuks

bron: Copyright ©2021 Mart's LowCarb. All Rights Reserved.

Mart's Lowcarb
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.