Gyros, maar dan anders


Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd8 uurTotale tijd8 uur 20 minuten
AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadGemiddeld

DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven

Ingrediënten

Voor het vlees
 1 kg rib- of sukadelappen
 1 grote uiin ringen gesneden
 2 el olijfolie
 1 el geperste knoflook
 1 Oregano
 ½ tl zout
 ¼ tl peper
 2 el citroensap
Voor het opdienen
 afbak durum of tortilla's
 gesneden tomaat
 sla
Voor de Tzatziki
 150 ml griekse yoghurt
 ½ komkommer in kleine stukjes
 1 el gedroogde dille
 ¼ tl zout
 1 teen geperste knoflook

Bereiding

Vlees
1

Doe het vlees in de slowcooker

2

meng olijfolie, knoflook, oregano, zout, peper en citroensap door elkaar en meng het met het vlees.

3

Deksel op de crockpot, slowcooker, timer op 8 uur

4

Verwijder het deksel en kruid af met peper en zout.
Haal het vlees met twee vorken uit elkaar.
Er mogen stukken inzetten

Tzatziki
5

Mix de yoghurt, komkommer, dille, zout en knoflook in een kommetje door elkaar.


Bron:


CategorieKeukenKookmethode

Ingrediënten

Voor het vlees
 1 kg rib- of sukadelappen
 1 grote uiin ringen gesneden
 2 el olijfolie
 1 el geperste knoflook
 1 Oregano
 ½ tl zout
 ¼ tl peper
 2 el citroensap
Voor het opdienen
 afbak durum of tortilla's
 gesneden tomaat
 sla
Voor de Tzatziki
 150 ml griekse yoghurt
 ½ komkommer in kleine stukjes
 1 el gedroogde dille
 ¼ tl zout
 1 teen geperste knoflook

Aanwijzingen

Vlees
1

Doe het vlees in de slowcooker

2

meng olijfolie, knoflook, oregano, zout, peper en citroensap door elkaar en meng het met het vlees.

3

Deksel op de crockpot, slowcooker, timer op 8 uur

4

Verwijder het deksel en kruid af met peper en zout.
Haal het vlees met twee vorken uit elkaar.
Er mogen stukken inzetten

Tzatziki
5

Mix de yoghurt, komkommer, dille, zout en knoflook in een kommetje door elkaar.

Gyros, maar dan anders