Ingrediënten
Bereiding
Kook de stamppotaardappelen in een diepe pan met water in ca. 10 min. gaar. Giet ze af en stamp ze fijn.
Verhit ondertussen de helft van de vloeibare margarine in een hapjespan, voeg de witlof en een beetje water toe. Gaar ze afgedekt op laag vuur 5 min. Bestrooi de witlof met de suiker en een snufje zout en laat de suiker op hoog vuur in ca. 3 min. smelten en lichtbruin kleuren totdat de witlof ook goudbruin is. Schep het regelmatig om.
Meng de crème fraîche en de kruiden door de gestampte aardappelen en breng op smaak met wat zout.
Verdeel de fricandeau over de hete borden, leg de gekarameliseerde witlofstruikjes ernaast en serveer de puree erbij.
Verdeel de fricandeau over de hete borden, leg de gekarameliseerde witlofstruikjes ernaast en serveer de puree erbij.
Bron:
Ingrediënten
Aanwijzingen
Kook de stamppotaardappelen in een diepe pan met water in ca. 10 min. gaar. Giet ze af en stamp ze fijn.
Verhit ondertussen de helft van de vloeibare margarine in een hapjespan, voeg de witlof en een beetje water toe. Gaar ze afgedekt op laag vuur 5 min. Bestrooi de witlof met de suiker en een snufje zout en laat de suiker op hoog vuur in ca. 3 min. smelten en lichtbruin kleuren totdat de witlof ook goudbruin is. Schep het regelmatig om.
Meng de crème fraîche en de kruiden door de gestampte aardappelen en breng op smaak met wat zout.
Verdeel de fricandeau over de hete borden, leg de gekarameliseerde witlofstruikjes ernaast en serveer de puree erbij.
Verdeel de fricandeau over de hete borden, leg de gekarameliseerde witlofstruikjes ernaast en serveer de puree erbij.