Eiersalade


Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd20 minuten
AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadBeginner

DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven

Ingrediënten

 4 eieren(middel)
 2 el mayonaise(al dan niet zelf gemaakt)
 1,50 el bieslook(fijn gesneden)
 1 tl mosterd(bijv. fijne Franse mosterd zoals Dijon)
 0,50 tl kerriepoeder
 (vers gemalen) peper & zout
 ter garnering eventueel wat tuinkers of wat extra fijn gesneden bieslook

Bereiding

1

Breng wat water met een flinke snuf zout aan de kook.

2

Zodra het water kookt de eieren er in en kook je ze in ca. 7 -8 minuten hard.

3

Laat de eieren even schrikken onder koud water.
Daarna kan je ze pellen

4

Eieren even laten afkoelen voor je verder gaat.

5

Prak de gepelde eieren fijn in kom of een diep bord.

6

Mik de mayonaise, mosterd, bieslook & kerriepoeder erbij.
Meng de boel met liefde door elkaar, maar met een vork likt het ook 😉

7

Neem als een volleerd kok een hapje en en voeg naar smaak (versgemalen) zwarte peper & zout toe.

8

Leuk de boel een beetje op met wat tuinkers of wat fijngesneden bieslook.
Laat het smaken!


Bron: https://www.eefkooktzo.nl/zelfgemaakte-eiersalade/


Ingrediënten

 4 eieren(middel)
 2 el mayonaise(al dan niet zelf gemaakt)
 1,50 el bieslook(fijn gesneden)
 1 tl mosterd(bijv. fijne Franse mosterd zoals Dijon)
 0,50 tl kerriepoeder
 (vers gemalen) peper & zout
 ter garnering eventueel wat tuinkers of wat extra fijn gesneden bieslook

Aanwijzingen

1

Breng wat water met een flinke snuf zout aan de kook.

2

Zodra het water kookt de eieren er in en kook je ze in ca. 7 -8 minuten hard.

3

Laat de eieren even schrikken onder koud water.
Daarna kan je ze pellen

4

Eieren even laten afkoelen voor je verder gaat.

5

Prak de gepelde eieren fijn in kom of een diep bord.

6

Mik de mayonaise, mosterd, bieslook & kerriepoeder erbij.
Meng de boel met liefde door elkaar, maar met een vork likt het ook 😉

7

Neem als een volleerd kok een hapje en en voeg naar smaak (versgemalen) zwarte peper & zout toe.

8

Leuk de boel een beetje op met wat tuinkers of wat fijngesneden bieslook.
Laat het smaken!

Notes

Eiersalade