Daging Smoor (Indische stoofvlees)


Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd4 uur 30 minutenTotale tijd4 uur 40 minuten
AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadBeginner

DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven

Ingrediënten

 750 g Runderlappenin blokjes gesneden, op kamertemperatuur
 2 tenen knoflookfijn gehakt
 4 slajottenfijn gesnipperd
 ½ tl nootmuskaat
 ¼ tl gemalen kruidnagel
 1 el Tamarindepasta
 4 el ketjap manis
 200 ml Water
 Olie om in te bakken

Bereiding

1

Zet de crockpot express op sauteren. (Gebruik hier voor een koekenpan als je slowcooker geen sauteer stand heeft

2

Sauteer in een scheutje olie de sjalot, knoflook, nootmuskaat en kruidnagel.

3

Zet de crockpot express op de slowcook stand en stel hem in op high

4

Bestrooi het vlees met zout en peper uit de molen en leg heb boven op de knoflook en uien.

5

Voeg de tamarindepasta toe en roer alles goed door elkaar

6

Voeg de ketjap en water toe.

7

Doe het deksel op de crockpot express en stel de timer in op 4,5 uur.


Bron:


CategorieKeuken, Kookmethode

Ingrediënten

 750 g Runderlappenin blokjes gesneden, op kamertemperatuur
 2 tenen knoflookfijn gehakt
 4 slajottenfijn gesnipperd
 ½ tl nootmuskaat
 ¼ tl gemalen kruidnagel
 1 el Tamarindepasta
 4 el ketjap manis
 200 ml Water
 Olie om in te bakken

Aanwijzingen

1

Zet de crockpot express op sauteren. (Gebruik hier voor een koekenpan als je slowcooker geen sauteer stand heeft

2

Sauteer in een scheutje olie de sjalot, knoflook, nootmuskaat en kruidnagel.

3

Zet de crockpot express op de slowcook stand en stel hem in op high

4

Bestrooi het vlees met zout en peper uit de molen en leg heb boven op de knoflook en uien.

5

Voeg de tamarindepasta toe en roer alles goed door elkaar

6

Voeg de ketjap en water toe.

7

Doe het deksel op de crockpot express en stel de timer in op 4,5 uur.

Daging Smoor (Indische stoofvlees)