Basis recept tomatensaus


Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd40 minuten
AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadBeginner

DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven

Ingrediënten

 1 ui
 2 tenen knoflook
 2 el olijfolie
 1 blik tomatenHeel, blokjes, gezeefd wat je wil
 ½ tl OreganoItaliaanse kruiden kan ook.

Bereiding

Mise en place
1

Pel en snipper de ui en knoflook

Bereiding
2

Doe de olijfolie in een steelpan en fruit de ui en knoflook op een laag vuur 2-3 minuten. Zorg dat de uit en knoflook niet verkleuren

3

Voeg de tomaten met vocht en oregano toe

4

Breng het mengsel aan de kook

5

Draai het vuur iets lager en laat de saus zonder deksel pruttelen tot hij dik en geurig is (ca 20 min)

6

Pureer met een staafmixer of in de blender

7

Breng op smaak met peper en zout


Bron:


CategorieKeuken

Ingrediënten

 1 ui
 2 tenen knoflook
 2 el olijfolie
 1 blik tomatenHeel, blokjes, gezeefd wat je wil
 ½ tl OreganoItaliaanse kruiden kan ook.

Aanwijzingen

Mise en place
1

Pel en snipper de ui en knoflook

Bereiding
2

Doe de olijfolie in een steelpan en fruit de ui en knoflook op een laag vuur 2-3 minuten. Zorg dat de uit en knoflook niet verkleuren

3

Voeg de tomaten met vocht en oregano toe

4

Breng het mengsel aan de kook

5

Draai het vuur iets lager en laat de saus zonder deksel pruttelen tot hij dik en geurig is (ca 20 min)

6

Pureer met een staafmixer of in de blender

7

Breng op smaak met peper en zout

Notes

Basis recept tomatensaus