Babi Pangang


Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd5 uurTotale tijd5 uur 10 minuten
AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadBeginner

DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven

Ingrediënten

 500 g schouderkarbonadezonder been
 500 g filetlapjes
 2 blikjes tomatenpuree
 10 el zoete chilisaus
 2 el Ketjap Manis
 2 el rietsuiker
 2 stengels bosui
 ½ ui
 2 tl smabal oelek
 1 tl gehakte knoflookpuree
 1 tl uienpoeder
 1 tl gemberpoeder
 2 tl geconcentreerd citroensap
 50 ml groentebouillion
 1 grote pot ajam tjampoer
 peper en zout naar smaak

Bereiding

1

Beetje olie onder in de slowcooker.

2

Vlees snijden in reepjes en in de slowcooker.

3

Bosui en ui klein snijden en samen met de kruiden in de pot doen.

4

Goed omscheppen.

5

Slowcooker op slow zetten en de timer op 5 uur.

6

Eventueel maizena of alles binder toevoegen om de saus in te dikken.
Laat het dan nog een 1/2 uur langer in de slowcooker zitten

7

Net voor het opdienen atjar tjampoer laten uitlekken in de slowcooker doen.
Alles goed omscheppen.


Bron:


CategorieKeukenKookmethode

Ingrediënten

 500 g schouderkarbonadezonder been
 500 g filetlapjes
 2 blikjes tomatenpuree
 10 el zoete chilisaus
 2 el Ketjap Manis
 2 el rietsuiker
 2 stengels bosui
 ½ ui
 2 tl smabal oelek
 1 tl gehakte knoflookpuree
 1 tl uienpoeder
 1 tl gemberpoeder
 2 tl geconcentreerd citroensap
 50 ml groentebouillion
 1 grote pot ajam tjampoer
 peper en zout naar smaak

Aanwijzingen

1

Beetje olie onder in de slowcooker.

2

Vlees snijden in reepjes en in de slowcooker.

3

Bosui en ui klein snijden en samen met de kruiden in de pot doen.

4

Goed omscheppen.

5

Slowcooker op slow zetten en de timer op 5 uur.

6

Eventueel maizena of alles binder toevoegen om de saus in te dikken.
Laat het dan nog een 1/2 uur langer in de slowcooker zitten

7

Net voor het opdienen atjar tjampoer laten uitlekken in de slowcooker doen.
Alles goed omscheppen.

Notes

Babi Pangang