Ingrediënten
4 eieren(middel)
2 el mayonaise(al dan niet zelf gemaakt)
1,50 el bieslook(fijn gesneden)
1 tl mosterd(bijv. fijne Franse mosterd zoals Dijon)
0,50 tl kerriepoeder
(vers gemalen) peper & zout
ter garnering eventueel wat tuinkers of wat extra fijn gesneden bieslook
Bereiding
1
Breng wat water met een flinke snuf zout aan de kook.
2
Zodra het water kookt de eieren er in en kook je ze in ca. 7 -8 minuten hard.
3
Laat de eieren even schrikken onder koud water.
Daarna kan je ze pellen
4
Eieren even laten afkoelen voor je verder gaat.
5
Prak de gepelde eieren fijn in kom of een diep bord.
6
Mik de mayonaise, mosterd, bieslook & kerriepoeder erbij.
Meng de boel met liefde door elkaar, maar met een vork likt het ook 😉
7
Neem als een volleerd kok een hapje en en voeg naar smaak (versgemalen) zwarte peper & zout toe.
8
Leuk de boel een beetje op met wat tuinkers of wat fijngesneden bieslook.
Laat het smaken!
Bron: https://www.eefkooktzo.nl/zelfgemaakte-eiersalade/
CategorieBijgerecht
Ingrediënten
4 eieren(middel)
2 el mayonaise(al dan niet zelf gemaakt)
1,50 el bieslook(fijn gesneden)
1 tl mosterd(bijv. fijne Franse mosterd zoals Dijon)
0,50 tl kerriepoeder
(vers gemalen) peper & zout
ter garnering eventueel wat tuinkers of wat extra fijn gesneden bieslook