Dit receptje heb ik over genomen van mijn vader. Hij maakt dit vroeger op deze manier.
Mijn dochter heeft het recept intussen ook ingelijfd dus er is een soort traditie doorgegeven. Op menig bbq feestje maak is deze saus of neem het mee. Vaak hoor je dan: “Zo dat koop ik niet meer in de winkel”. Altijd leuk om waardering te krijgen š
Pa dank je wel!
Opbrengsten 1 portie Opdieningen Kwart (0.25 opdieningen) Half (0.5 opdieningen) Standaard (1 opdiening) Dubbel (2 opdieningen) Drievoudig (3 opdieningen) Voorbereidingstijd 15 minuten
Waarderling Moeilijkheidsgraad Beginner
Ingrediƫnten
750 g Mayonaise al dan niet zelf gemaakt
6 tenen knoflook meer of minder kan alle maal
1 rood uitje
1 augurk
peper en zout
Bereiding
1 Maak de knoflook en de ui schoon
2 Doe de mayonaise in een grote kom
3 rasp de knoflook, ui en augurk boven de kom
4 roer de hele bende door elkaar en maar op smaak met peper en zout
Notities
5 Varianten in smaak:
- Kwark Mayonaise Knoflook Klein scheutje ketjap Peterselie Bieslook Peper en zout
- Belgische mayonaise Griekse yoghurt Peterseli Knoflook Dille Munt
- Kwart / Yoghurt Yogonaise Knoflook Peper Bieslook Citroensap
Bron:
Ingrediƫnten 750 g Mayonaise al dan niet zelf gemaakt
6 tenen knoflook meer of minder kan alle maal
1 rood uitje
1 augurk
peper en zout
Aanwijzingen 1 Maak de knoflook en de ui schoon
2 Doe de mayonaise in een grote kom
3 rasp de knoflook, ui en augurk boven de kom
4 roer de hele bende door elkaar en maar op smaak met peper en zout
Notities
5 Varianten in smaak:
- Kwark Mayonaise Knoflook Klein scheutje ketjap Peterselie Bieslook Peper en zout
- Belgische mayonaise Griekse yoghurt Peterseli Knoflook Dille Munt
- Kwart / Yoghurt Yogonaise Knoflook Peper Bieslook Citroensap
Gerelateerd