Snelle Saoto soep


Opbrengsten3 porties
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd2 uurTotale tijd2 uur 30 minuten
AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadGemiddeld

DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven

Ingrediënten

 2 kipfilets
 2 liter water
 2 kippenbouillon blokjes
 1 groentebouillon blokje
 1 kopje witte rijst
 4 tenen knoflook
 1 ui
 2 hardgekookte eieren
 ½ bakje tauge
 ½ zakje patat chips
 ½ tl pimentpoeder
 ½ tl gemberpoeder
 handje vermicelli
 gefrituurde uitjes
 gedroogde peterseli
 peper en zout

Bereiding

Bouillon en rijst
1

Doe de kipfilet in en pan en giet het water er overheen.
Snij de uit grof en de teentjes knoflook door midden en voeg deze toe.
Voeg ook de bouillonblokjes, piment- en gemberpoeder tot.

2

Breng het geheel aan de kook. Verlaag de warmtebron zodra het water kookt en laat het geheel minimaal 2 uur koken met het deksel op de pan.
Het resultaat is een lekkere bouillon.

3

Haal de kipfilet na twee uur uit de pan en pluis ze met behulp van 2 vorken.

4

Zeef de bouillon en maak opsmaak met peper en zout.

5

Voeg de vermicelli toe en verwarm tot het gaar is.

6

Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de eieren hard.
Pel de eieren en snijd deze in kwarten.

Opdienen
7

Doe in het midden van een diep bord een beetje rijst.

8

Drapeer hier over de tauge en de geplozen kip.

9

Giet hier over de bouillon met vermicelli

10

Leg de eitjes op de rand van het bord.
Verdeel de gefrituurde uitjes en patat chipjes over het hele gerecht.
Strooi alles af met verse gemalen peper en gedroogde peterseli


Bron:


CategorieKeuken

Ingrediënten

 2 kipfilets
 2 liter water
 2 kippenbouillon blokjes
 1 groentebouillon blokje
 1 kopje witte rijst
 4 tenen knoflook
 1 ui
 2 hardgekookte eieren
 ½ bakje tauge
 ½ zakje patat chips
 ½ tl pimentpoeder
 ½ tl gemberpoeder
 handje vermicelli
 gefrituurde uitjes
 gedroogde peterseli
 peper en zout

Aanwijzingen

Bouillon en rijst
1

Doe de kipfilet in en pan en giet het water er overheen.
Snij de uit grof en de teentjes knoflook door midden en voeg deze toe.
Voeg ook de bouillonblokjes, piment- en gemberpoeder tot.

2

Breng het geheel aan de kook. Verlaag de warmtebron zodra het water kookt en laat het geheel minimaal 2 uur koken met het deksel op de pan.
Het resultaat is een lekkere bouillon.

3

Haal de kipfilet na twee uur uit de pan en pluis ze met behulp van 2 vorken.

4

Zeef de bouillon en maak opsmaak met peper en zout.

5

Voeg de vermicelli toe en verwarm tot het gaar is.

6

Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de eieren hard.
Pel de eieren en snijd deze in kwarten.

Opdienen
7

Doe in het midden van een diep bord een beetje rijst.

8

Drapeer hier over de tauge en de geplozen kip.

9

Giet hier over de bouillon met vermicelli

10

Leg de eitjes op de rand van het bord.
Verdeel de gefrituurde uitjes en patat chipjes over het hele gerecht.
Strooi alles af met verse gemalen peper en gedroogde peterseli

Snelle Saoto soep