Rotikip


Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd2 uur 30 minutenTotale tijd2 uur 45 minuten
AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadGemiddeld

DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven

Ingrediënten

 2 Uien
 4 tenen Knoflookof meer als je dat lekker vind
 1 Rode peperdit is de milde hoeveelheid
 750 g kippendijenzonder bot
 750 g vast kokende aardappels
 500 g kousenbandsperziebonen kan ook maar is minder lekker
 2 kleine surinaamse maggi blokjesof 1 groot kipbouillon blokje
 1 tl zwarte peper
 1 tl gemalen komijn
 2 el Surinaamse masala
 2 el tomatenpuree
 Zonnebloemolie
 zout

Bereiding

Mise en place
1

Schil de uien en knoflook en verwijder de zaadlijsten uit de rode peper.
Hak dit helemaal fijn (hakmolen of magic bullit does the trick).

2

Snijd de kip in medium stukjes (ongeveer zo groot al een dobbelsteen)

3

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken.

4

Snij de kousenband in stukken van ca 2 cm.

Bereiding
5

Zet de crockpot op de sauteer stand en sauteer het ui/knoflook/peper mengsel 1 minuutje in de olie.

6

Strooi de peper, komijn en masala erbij en verkruimel de maggi blokjes er boven.
Roer dit goed door elkaar en voeg eventueel een klein scheutje water toe.
Bak dit even tot een heerlijk geurende masala pasta.

7

Doe de stukjes kip er bij en bak deze in een paar minuten bruin.
Schep de tomatenpuree er door en bak dit nog een minuutje mee.

8

Voeg de aardappelen en de kousenband toe en roer door tot alles een laagje van de masala heeft.

9

Zet de crockpot op de slowcooker stand.
Stel deze in op ca 2,5 uur op low.


Bron:


CategorieKeukenKookmethode

Ingrediënten

 2 Uien
 4 tenen Knoflookof meer als je dat lekker vind
 1 Rode peperdit is de milde hoeveelheid
 750 g kippendijenzonder bot
 750 g vast kokende aardappels
 500 g kousenbandsperziebonen kan ook maar is minder lekker
 2 kleine surinaamse maggi blokjesof 1 groot kipbouillon blokje
 1 tl zwarte peper
 1 tl gemalen komijn
 2 el Surinaamse masala
 2 el tomatenpuree
 Zonnebloemolie
 zout

Aanwijzingen

Mise en place
1

Schil de uien en knoflook en verwijder de zaadlijsten uit de rode peper.
Hak dit helemaal fijn (hakmolen of magic bullit does the trick).

2

Snijd de kip in medium stukjes (ongeveer zo groot al een dobbelsteen)

3

Schil de aardappelen en snijd deze in gelijke stukken.

4

Snij de kousenband in stukken van ca 2 cm.

Bereiding
5

Zet de crockpot op de sauteer stand en sauteer het ui/knoflook/peper mengsel 1 minuutje in de olie.

6

Strooi de peper, komijn en masala erbij en verkruimel de maggi blokjes er boven.
Roer dit goed door elkaar en voeg eventueel een klein scheutje water toe.
Bak dit even tot een heerlijk geurende masala pasta.

7

Doe de stukjes kip er bij en bak deze in een paar minuten bruin.
Schep de tomatenpuree er door en bak dit nog een minuutje mee.

8

Voeg de aardappelen en de kousenband toe en roer door tot alles een laagje van de masala heeft.

9

Zet de crockpot op de slowcooker stand.
Stel deze in op ca 2,5 uur op low.

Notes

Rotikip