Rosbief binnenstebuiten


Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd1 uur 15 minutenTotale tijd1 uur 30 minuten
AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadGemiddeld

DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven

Ingrediënten

Rosbief
 1,30 kg rosbief
 75 ml olijfolie
 1 tl paprikapoeder
 zout en peper
Vulling
 2 uiengesnipperd
 2 tenen Knoflookgesnipperd
 1 rode paprikain blokjes
 125 g baconblokjes
 1 el oregano
 300 g mozzerellain blokjes
Rode wijn reductie
 300 ml rode wijn
 2 el pruimenjam
 1 snufje Cayennepeper
 1 snufje zout

Bereiding

Rosbief
1

Verhit de oven op 200 °C.
Verwarm op middel hoge warmte olijfolie in een oven bestendige pan.
Bak de rosbief aan beide zijden aan en laat het afkoelen.

2

Snijd een dunne plak van de dikke kant van de rosbief.
Snijd een opening in de rosbief.

3

Vouw nu voorzichtig de rosbief binnenste buiten.

4

Verwarm weer wat olie in de pan op medium heat.
Sauteer de uien, knoflook, paprika en bacon in de pan.
Voeg de organo toe en breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg, in een grote kom, de mozzerela bij de groente, bacon mix.

6

Schep met een lepel de mix in de rosbief en maar de "zak" dicht met coctailprikkers of iets dergelijks.

7

Drizzle olijf-olie over de roast en wrijf, paprikapoeder, peper en zout over de buitenkant van de roast.
Doe dit voorzichtig zodat de "zak" niet scheurt.

8

Leg de rosbief in een overschaal (of oven bestendige pan) en laat de het 35 minuten in de oven verder garen.
Laat de rosbief daarna ca 10 minuten voor het opdienen en aansnijden.

Rode wijnsaus
9

Doe de wijn in een sauspan en laat het reduceren.

10

Roer de pruimenjam, cayennepeper en zout door de rode wijn en laat het nog 5 minuten pruttelen.

Opdienen
11

Leg de rosbief op een mooie snijplank.
Drizzel de rode wijnsaus over de rosbief.
Snijd de rosbief aan tafel in mooie plakken.


Bron:


CategorieKeukenKookmethode

Ingrediënten

Rosbief
 1,30 kg rosbief
 75 ml olijfolie
 1 tl paprikapoeder
 zout en peper
Vulling
 2 uiengesnipperd
 2 tenen Knoflookgesnipperd
 1 rode paprikain blokjes
 125 g baconblokjes
 1 el oregano
 300 g mozzerellain blokjes
Rode wijn reductie
 300 ml rode wijn
 2 el pruimenjam
 1 snufje Cayennepeper
 1 snufje zout

Aanwijzingen

Rosbief
1

Verhit de oven op 200 °C.
Verwarm op middel hoge warmte olijfolie in een oven bestendige pan.
Bak de rosbief aan beide zijden aan en laat het afkoelen.

2

Snijd een dunne plak van de dikke kant van de rosbief.
Snijd een opening in de rosbief.

3

Vouw nu voorzichtig de rosbief binnenste buiten.

4

Verwarm weer wat olie in de pan op medium heat.
Sauteer de uien, knoflook, paprika en bacon in de pan.
Voeg de organo toe en breng op smaak met peper en zout.

5

Voeg, in een grote kom, de mozzerela bij de groente, bacon mix.

6

Schep met een lepel de mix in de rosbief en maar de "zak" dicht met coctailprikkers of iets dergelijks.

7

Drizzle olijf-olie over de roast en wrijf, paprikapoeder, peper en zout over de buitenkant van de roast.
Doe dit voorzichtig zodat de "zak" niet scheurt.

8

Leg de rosbief in een overschaal (of oven bestendige pan) en laat de het 35 minuten in de oven verder garen.
Laat de rosbief daarna ca 10 minuten voor het opdienen en aansnijden.

Rode wijnsaus
9

Doe de wijn in een sauspan en laat het reduceren.

10

Roer de pruimenjam, cayennepeper en zout door de rode wijn en laat het nog 5 minuten pruttelen.

Opdienen
11

Leg de rosbief op een mooie snijplank.
Drizzel de rode wijnsaus over de rosbief.
Snijd de rosbief aan tafel in mooie plakken.

Rosbief binnenstebuiten