Pulled pork Cola


Opbrengsten10 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd5 uurTotale tijd5 uur 15 minuten
AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadBeginner

DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven

Ingrediënten

Pulled Pork
 2,50 kg procureurMarko heeft deze regelmatig in de aanbieding, prima geschikt hier voor
 3 rode uien
 2 tenen knoflook
 400 ml Coca ColaThe hard stuf, geen light of zero
 1 groente bouillionblokje
 3 el sriachasaus of een andere pittige saus naar smaak
 3 el gerookte boter
Rub
 1 el Korianderpoeder
 1 el mosterdpoeder
 1 el komijnpoeder
 1 el donkere basterdsuiker
 1 el gerookt zout

Bereiding

1

Mix de ingrediënten voor de rub

2

Snijd de procureur in vuist dikke stukken

3

Meng de stukken procureur met de rub in een grote kom

4

Smelt de boter in de slowcooker (of braadpan) en bak de paar stukken procureur even rondom bruin. Herhaal dit met de rest van de stukken.

5

Wanneer alle stukken zijn aangebraden, doe ze dan in slowcooker. Doe hierbij de ui in kwarten, gekneusde knoflook, azijn en 200 ml cola (Bewaar de rest), bouillonblokje en de sriachasaus

6

Zet de slowcooker 5 uur op high of 8 uur op low. Wanneer je het vlees makkelijk uit elkaar kan trekken is het goed (valt bijna uit elkaar bij aanraken)

7

Trek nu de stukken vlees uit elkaar. Dit kan met de hand, met twee vorken of speciale "klauwen".

8

Giet het vocht door een zeef in een maatbeker. Laat het even 5 minuten staan zodat het vet op het vocht komt te staan. Schep met een lepel voorzichtig het vet van de jus

9

Doe het vocht samen met 200 ml cola weer terug in de Crockpot of in een pan en laat het tot de helft inkoken (sauteerstand). Proef tussen door of er nog wat zout of peper in moet. Wanneer je tevreden bent, doe dan het vlees bij de saus.


Bron:


CategorieKeukenKookmethode

Ingrediënten

Pulled Pork
 2,50 kg procureurMarko heeft deze regelmatig in de aanbieding, prima geschikt hier voor
 3 rode uien
 2 tenen knoflook
 400 ml Coca ColaThe hard stuf, geen light of zero
 1 groente bouillionblokje
 3 el sriachasaus of een andere pittige saus naar smaak
 3 el gerookte boter
Rub
 1 el Korianderpoeder
 1 el mosterdpoeder
 1 el komijnpoeder
 1 el donkere basterdsuiker
 1 el gerookt zout

Aanwijzingen

1

Mix de ingrediënten voor de rub

2

Snijd de procureur in vuist dikke stukken

3

Meng de stukken procureur met de rub in een grote kom

4

Smelt de boter in de slowcooker (of braadpan) en bak de paar stukken procureur even rondom bruin. Herhaal dit met de rest van de stukken.

5

Wanneer alle stukken zijn aangebraden, doe ze dan in slowcooker. Doe hierbij de ui in kwarten, gekneusde knoflook, azijn en 200 ml cola (Bewaar de rest), bouillonblokje en de sriachasaus

6

Zet de slowcooker 5 uur op high of 8 uur op low. Wanneer je het vlees makkelijk uit elkaar kan trekken is het goed (valt bijna uit elkaar bij aanraken)

7

Trek nu de stukken vlees uit elkaar. Dit kan met de hand, met twee vorken of speciale "klauwen".

8

Giet het vocht door een zeef in een maatbeker. Laat het even 5 minuten staan zodat het vet op het vocht komt te staan. Schep met een lepel voorzichtig het vet van de jus

9

Doe het vocht samen met 200 ml cola weer terug in de Crockpot of in een pan en laat het tot de helft inkoken (sauteerstand). Proef tussen door of er nog wat zout of peper in moet. Wanneer je tevreden bent, doe dan het vlees bij de saus.

Notes

Pulled pork Cola