Indische risolles


Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd30 minutenTotale tijd1 uur
AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadBeginner

DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven

Ingrediënten

Vulling Ragout
 400 g rundergehakt of kipfilet
 2 uiengesnipperd
 2 tenen knoflookgesnipperd
 1 Dunne preiFijn gesneden
 1 kopje winterwortelgeraspt
 2 el selderijfijn gesneden
 2 kippenbouillonblokjes
 peper en zout
 1 tl nootmuskaat
 2 el boter
 750 ml melk
 1 - 2 el bloem
 2 - 3 el suiker
Droge vulling
 1 uigesnipperd
 2 kg knoflook
 400 g runder-, kippengehakt of fijngesneden kipfilet
 1 kopje winterwortelgeraspt
 1 kopje fijne diepvries doperwten of fijn gesneden prei
 1 kippenbouillonblokje
 1 tl nootmuskaat
 1 el bloem
 2 el boter
 half kopje melk
 zout naar smaak
 1 tl witte peper
 1 tl suiker
flensjes
 350 g bloem
 2 eieren
 500 ml melk
 ½ tl zout
 paneermeel
 olie
 1 los geklopt eiVoor het dichtplakken van de flensjes

Bereiding

Ragout
1

Fruit de uien en knoflook in de boter

2

Voeg gehakt toe en bak dit rul

3

Voeg wortel, selderij en prei toe

4

Voeg een verpulverd kippenbouillonblokje en de suiker toe

5

Bak alle een minuut en voeg de melk toe

6

Voeg in kleine beetje de bloem toe tot de ragout de juiste dikte heeft.

7

Voeg de nootmuskaat, peper en eventueel extra zout toe.

8

Laat de ragout helemaal afkoelen voor dat je de risolles gaat vouwen

Droge vulling
9

Fruit de ui en knoflook in de boter

10

Voeg het gehakt of kipfilet toe en bak dit rul.

11

Voeg zout, suiker, nootmuskaat en bouillonblokje toe.

12

Voeg de wortel en doperwtjes toe.

13

Voeg wat bloem (aangelengd met een 1/2 kopje melk) toe en roer dit door het mengsel.

14

Als de vulling een beetje gebonden is, eventueel op smaak brengen met extra zout of suiker.

15

Laat het geheel afkoelen voor dat je de risolles gaat vouwen.

Flensjes
16

Doe de bloem in een beslagkom en voeg de eieren toe.

17

Roer dan met een garde de melk er in beetjes door heen tot een beslag zonder klontjes.

18

Voeg zout toe.

19

Verhit olie in een koekenpan en bak de flensjes om en om.

Risolles
20

Vul de flensjes als een loempia met een eetlepel vulling.

21

Haal de flensjes door de het geklutste ei en dan door de paneermeel.

22

Bak ze in diepe olie goudbruin.


Bron:


CategorieKeukenKookmethode

Ingrediënten

Vulling Ragout
 400 g rundergehakt of kipfilet
 2 uiengesnipperd
 2 tenen knoflookgesnipperd
 1 Dunne preiFijn gesneden
 1 kopje winterwortelgeraspt
 2 el selderijfijn gesneden
 2 kippenbouillonblokjes
 peper en zout
 1 tl nootmuskaat
 2 el boter
 750 ml melk
 1 - 2 el bloem
 2 - 3 el suiker
Droge vulling
 1 uigesnipperd
 2 kg knoflook
 400 g runder-, kippengehakt of fijngesneden kipfilet
 1 kopje winterwortelgeraspt
 1 kopje fijne diepvries doperwten of fijn gesneden prei
 1 kippenbouillonblokje
 1 tl nootmuskaat
 1 el bloem
 2 el boter
 half kopje melk
 zout naar smaak
 1 tl witte peper
 1 tl suiker
flensjes
 350 g bloem
 2 eieren
 500 ml melk
 ½ tl zout
 paneermeel
 olie
 1 los geklopt eiVoor het dichtplakken van de flensjes

Aanwijzingen

Ragout
1

Fruit de uien en knoflook in de boter

2

Voeg gehakt toe en bak dit rul

3

Voeg wortel, selderij en prei toe

4

Voeg een verpulverd kippenbouillonblokje en de suiker toe

5

Bak alle een minuut en voeg de melk toe

6

Voeg in kleine beetje de bloem toe tot de ragout de juiste dikte heeft.

7

Voeg de nootmuskaat, peper en eventueel extra zout toe.

8

Laat de ragout helemaal afkoelen voor dat je de risolles gaat vouwen

Droge vulling
9

Fruit de ui en knoflook in de boter

10

Voeg het gehakt of kipfilet toe en bak dit rul.

11

Voeg zout, suiker, nootmuskaat en bouillonblokje toe.

12

Voeg de wortel en doperwtjes toe.

13

Voeg wat bloem (aangelengd met een 1/2 kopje melk) toe en roer dit door het mengsel.

14

Als de vulling een beetje gebonden is, eventueel op smaak brengen met extra zout of suiker.

15

Laat het geheel afkoelen voor dat je de risolles gaat vouwen.

Flensjes
16

Doe de bloem in een beslagkom en voeg de eieren toe.

17

Roer dan met een garde de melk er in beetjes door heen tot een beslag zonder klontjes.

18

Voeg zout toe.

19

Verhit olie in een koekenpan en bak de flensjes om en om.

Risolles
20

Vul de flensjes als een loempia met een eetlepel vulling.

21

Haal de flensjes door de het geklutste ei en dan door de paneermeel.

22

Bak ze in diepe olie goudbruin.

Notes

Indische risolles