Ingrediënten
Bereiding
Fruit de uien en knoflook in de boter
Voeg gehakt toe en bak dit rul
Voeg wortel, selderij en prei toe
Voeg een verpulverd kippenbouillonblokje en de suiker toe
Bak alle een minuut en voeg de melk toe
Voeg in kleine beetje de bloem toe tot de ragout de juiste dikte heeft.
Voeg de nootmuskaat, peper en eventueel extra zout toe.
Laat de ragout helemaal afkoelen voor dat je de risolles gaat vouwen
Fruit de ui en knoflook in de boter
Voeg het gehakt of kipfilet toe en bak dit rul.
Voeg zout, suiker, nootmuskaat en bouillonblokje toe.
Voeg de wortel en doperwtjes toe.
Voeg wat bloem (aangelengd met een 1/2 kopje melk) toe en roer dit door het mengsel.
Als de vulling een beetje gebonden is, eventueel op smaak brengen met extra zout of suiker.
Laat het geheel afkoelen voor dat je de risolles gaat vouwen.
Doe de bloem in een beslagkom en voeg de eieren toe.
Roer dan met een garde de melk er in beetjes door heen tot een beslag zonder klontjes.
Voeg zout toe.
Verhit olie in een koekenpan en bak de flensjes om en om.
Vul de flensjes als een loempia met een eetlepel vulling.
Haal de flensjes door de het geklutste ei en dan door de paneermeel.
Bak ze in diepe olie goudbruin.
Bron:
Ingrediënten
Aanwijzingen
Fruit de uien en knoflook in de boter
Voeg gehakt toe en bak dit rul
Voeg wortel, selderij en prei toe
Voeg een verpulverd kippenbouillonblokje en de suiker toe
Bak alle een minuut en voeg de melk toe
Voeg in kleine beetje de bloem toe tot de ragout de juiste dikte heeft.
Voeg de nootmuskaat, peper en eventueel extra zout toe.
Laat de ragout helemaal afkoelen voor dat je de risolles gaat vouwen
Fruit de ui en knoflook in de boter
Voeg het gehakt of kipfilet toe en bak dit rul.
Voeg zout, suiker, nootmuskaat en bouillonblokje toe.
Voeg de wortel en doperwtjes toe.
Voeg wat bloem (aangelengd met een 1/2 kopje melk) toe en roer dit door het mengsel.
Als de vulling een beetje gebonden is, eventueel op smaak brengen met extra zout of suiker.
Laat het geheel afkoelen voor dat je de risolles gaat vouwen.
Doe de bloem in een beslagkom en voeg de eieren toe.
Roer dan met een garde de melk er in beetjes door heen tot een beslag zonder klontjes.
Voeg zout toe.
Verhit olie in een koekenpan en bak de flensjes om en om.
Vul de flensjes als een loempia met een eetlepel vulling.
Haal de flensjes door de het geklutste ei en dan door de paneermeel.
Bak ze in diepe olie goudbruin.