Gehaktballetjes in stroganoffsaus


Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd2 uur 30 minutenTotale tijd3 uur
AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadGemiddeld

DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven

Ingrediënten

Gehaktballen
 450 g rundergehakt
 1 ei
 100 g paneermeel
 1 el paprikapoeder
 1 el milde mosterd
 1 teen (gerookte) knoflook
 ¼ tl kaneel
 ¼ tl komijn
 1 hand vol gehakte peterseli
Stroganoffsaus
 2 rode paprika'sgrof gesneden
 1 uigesnipperd
 250 g kastanje champignonsgrof gesneden
 1 tl chilivlokken
 1 blikje tomatenpuree
 2 tenen (gerookte) knoflookfijn gehakt
 1 el groente bouillion blokjeverkruimeld
 200 ml slagroom

Bereiding

Mise en place
1

Meng de ingrediënten voor het gehakt door elkaar en draai hier ca 10 balletjes van.

Bereiding
2

Zet de crockpot op sauteren en kan de gehaktballetjes even kort aan.
Gebruik een koekenpan als je slowcooker geen sauteer stand heeft

3

Haal de gehaktballetjes uit de crockpot of pan

4

Bak de rest van de ingrediënten ook aan (behalve de slagroom)

5

Zet de crockpot op slowcooker op de stand low.

6

Slagroom even mee verwarmen en de gehaktballetjes er bij doen.

7

Zet de timer op 2,5 uur.

8

Na afloop eventueel de saus nog wat laten indampen of indikken met maizena of alles binder.


Bron:


CategorieKeukenKookmethode

Ingrediënten

Gehaktballen
 450 g rundergehakt
 1 ei
 100 g paneermeel
 1 el paprikapoeder
 1 el milde mosterd
 1 teen (gerookte) knoflook
 ¼ tl kaneel
 ¼ tl komijn
 1 hand vol gehakte peterseli
Stroganoffsaus
 2 rode paprika'sgrof gesneden
 1 uigesnipperd
 250 g kastanje champignonsgrof gesneden
 1 tl chilivlokken
 1 blikje tomatenpuree
 2 tenen (gerookte) knoflookfijn gehakt
 1 el groente bouillion blokjeverkruimeld
 200 ml slagroom

Aanwijzingen

Mise en place
1

Meng de ingrediënten voor het gehakt door elkaar en draai hier ca 10 balletjes van.

Bereiding
2

Zet de crockpot op sauteren en kan de gehaktballetjes even kort aan.
Gebruik een koekenpan als je slowcooker geen sauteer stand heeft

3

Haal de gehaktballetjes uit de crockpot of pan

4

Bak de rest van de ingrediënten ook aan (behalve de slagroom)

5

Zet de crockpot op slowcooker op de stand low.

6

Slagroom even mee verwarmen en de gehaktballetjes er bij doen.

7

Zet de timer op 2,5 uur.

8

Na afloop eventueel de saus nog wat laten indampen of indikken met maizena of alles binder.

Notes

Gehaktballetjes in stroganoffsaus