Gehaktballetjes in stroganoffsaus


Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd30 minutenKooktijd2 uur 30 minutenTotale tijd3 uur
AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadGemiddeld

DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven

Ingrediënten

Gehaktballen
 450 g rundergehakt
 1 ei
 100 g paneermeel
 1 el paprikapoeder
 1 el milde mosterd
 1 teen (gerookte) knoflook
 ¼ tl kaneel
 ¼ tl komijn
 1 hand vol gehakte peterseli
Stroganoffsaus
 2 rode paprika'sgrof gesneden
 1 uigesnipperd
 250 g kastanje champignonsgrof gesneden
 1 tl chilivlokken
 1 blikje tomatenpuree
 2 tenen (gerookte) knoflookfijn gehakt
 1 el groente bouillion blokjeverkruimeld
 200 ml slagroom

Bereiding

Mise en place
1

Meng de ingrediënten voor het gehakt door elkaar en draai hier ca 10 balletjes van.

Bereiding
2

Zet de crockpot op sauteren en kan de gehaktballetjes even kort aan.
Gebruik een koekenpan als je slowcooker geen sauteer stand heeft

3

Haal de gehaktballetjes uit de crockpot of pan

4

Bak de rest van de ingrediënten ook aan (behalve de slagroom)

5

Zet de crockpot op slowcooker op de stand low.

6

Slagroom even mee verwarmen en de gehaktballetjes er bij doen.

7

Zet de timer op 2,5 uur.

8

Na afloop eventueel de saus nog wat laten indampen of indikken met maizena of alles binder.


Bron:


CategorieKeukenKookmethode

Ingrediënten

Gehaktballen
 450 g rundergehakt
 1 ei
 100 g paneermeel
 1 el paprikapoeder
 1 el milde mosterd
 1 teen (gerookte) knoflook
 ¼ tl kaneel
 ¼ tl komijn
 1 hand vol gehakte peterseli
Stroganoffsaus
 2 rode paprika'sgrof gesneden
 1 uigesnipperd
 250 g kastanje champignonsgrof gesneden
 1 tl chilivlokken
 1 blikje tomatenpuree
 2 tenen (gerookte) knoflookfijn gehakt
 1 el groente bouillion blokjeverkruimeld
 200 ml slagroom

Aanwijzingen

Mise en place
1

Meng de ingrediënten voor het gehakt door elkaar en draai hier ca 10 balletjes van.

Bereiding
2

Zet de crockpot op sauteren en kan de gehaktballetjes even kort aan.
Gebruik een koekenpan als je slowcooker geen sauteer stand heeft

3

Haal de gehaktballetjes uit de crockpot of pan

4

Bak de rest van de ingrediënten ook aan (behalve de slagroom)

5

Zet de crockpot op slowcooker op de stand low.

6

Slagroom even mee verwarmen en de gehaktballetjes er bij doen.

7

Zet de timer op 2,5 uur.

8

Na afloop eventueel de saus nog wat laten indampen of indikken met maizena of alles binder.

Notes

Gehaktballetjes in stroganoffsaus
Mart's Lowcarb
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.