Ajam Nanas (kip met ananas uit de slowcooker)


Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd20 minutenKooktijd3 uur 30 minutenTotale tijd3 uur 50 minuten
AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadGemiddeld

DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven

Ingrediënten

Voor de kip
 500 g kipfilet of kippendijenfilet
 1 winterpeen
 2 rode paprika's
 3 rode uien
 groot blik ananas + sap voor de saus
 1 el maizena
 1 el tomatenpuree
 peper en zout
 1 blokje groentebouillon
 1 scheutje olie om in te bakken
 2 bosuitjes als garnering
Voor de saus
 150 ml Sap uit het blik ananaxeventueel aanvullen met water
 ½ el sambal oelekof zo veel meer als je zelf lekker vindt
 1 el citroensap
 2 tenen knoflookgeraspt
 1 cm gembergeraspt
 1 el honing
 1 tl Thaise vissaus
 25 ml water
 ½ tl zwarte peper

Bereiding

Mise en place
1

Snij de kip in blokjes (ca 2,5 cm).
Doe de kip in een "Zip-lock"zakje samen met maizena, zout, peper.
Laat die even liggen.

2

Snij de paprika, wortel en rode ui in stukken.
Snijd ze wel in ongeveer even grote stukken zodat de groente strak op het zelfde moment gaar zijn.
Haal de ananas uit blik en snijd dit ook in stukken.

3

Doe alle ingrediënten voor de saus en een kommetje en meng dit door elkaar.

Bereiding
4

Zet de crockpot Express op de suateer stand (of gebruik een koekenpan).
Verhit daar een scheutje olie.

5

Bak de kipblokjes rondom tot dat ze bruin zijn.

6

Haal de kip uit de crockpot en bak de tomatenpureen kort aan (ontzuren).
Doe vervolgens de saus er bij en verwarm dit toe de tomatenpuree is opgelost.
Breng op smaak met peper en zout.

7

Zet de crockpot in de slowcook stand.
Doe de kip, groente en ananas bij de saus en meng door elkaar.

8

Zet de timer op 3,5 - 4 uur.
Een crockpot Express kan iets korter wanneer je eerste de suateerstand hebt gebruikt.
De pan is dan al warm en dat scheelt tijd.

9

Als de kooktijd is verstreken, controleer dan of de wortel zacht genoeg is.
Anders de kooktijd nog wat verlengen.

10

Als de saus wat te dun is, dan kan je deze aanlengen met maizene

11

Serveer de ajam nanas met rijst en komkommer.
Garneer met ringetjes bosui.


Bron: https://www.eetspiratie.nl/ajam-nanas-kip-met-ananas-uit-de-slowcooker/


CategorieKeukenKookmethode

Ingrediënten

Voor de kip
 500 g kipfilet of kippendijenfilet
 1 winterpeen
 2 rode paprika's
 3 rode uien
 groot blik ananas + sap voor de saus
 1 el maizena
 1 el tomatenpuree
 peper en zout
 1 blokje groentebouillon
 1 scheutje olie om in te bakken
 2 bosuitjes als garnering
Voor de saus
 150 ml Sap uit het blik ananaxeventueel aanvullen met water
 ½ el sambal oelekof zo veel meer als je zelf lekker vindt
 1 el citroensap
 2 tenen knoflookgeraspt
 1 cm gembergeraspt
 1 el honing
 1 tl Thaise vissaus
 25 ml water
 ½ tl zwarte peper

Aanwijzingen

Mise en place
1

Snij de kip in blokjes (ca 2,5 cm).
Doe de kip in een "Zip-lock"zakje samen met maizena, zout, peper.
Laat die even liggen.

2

Snij de paprika, wortel en rode ui in stukken.
Snijd ze wel in ongeveer even grote stukken zodat de groente strak op het zelfde moment gaar zijn.
Haal de ananas uit blik en snijd dit ook in stukken.

3

Doe alle ingrediënten voor de saus en een kommetje en meng dit door elkaar.

Bereiding
4

Zet de crockpot Express op de suateer stand (of gebruik een koekenpan).
Verhit daar een scheutje olie.

5

Bak de kipblokjes rondom tot dat ze bruin zijn.

6

Haal de kip uit de crockpot en bak de tomatenpureen kort aan (ontzuren).
Doe vervolgens de saus er bij en verwarm dit toe de tomatenpuree is opgelost.
Breng op smaak met peper en zout.

7

Zet de crockpot in de slowcook stand.
Doe de kip, groente en ananas bij de saus en meng door elkaar.

8

Zet de timer op 3,5 - 4 uur.
Een crockpot Express kan iets korter wanneer je eerste de suateerstand hebt gebruikt.
De pan is dan al warm en dat scheelt tijd.

9

Als de kooktijd is verstreken, controleer dan of de wortel zacht genoeg is.
Anders de kooktijd nog wat verlengen.

10

Als de saus wat te dun is, dan kan je deze aanlengen met maizene

11

Serveer de ajam nanas met rijst en komkommer.
Garneer met ringetjes bosui.

Notes

Ajam Nanas (kip met ananas uit de slowcooker)