Boter champignons


Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten
AuteurMartin
WaarderlingMoeilijkheidsgraadBeginner

DelenTweetOpslaanDelenDelenBigOven

Ingrediënten

 500 g champigononsBij voorkeur kleintjes
 75 g ongezouten roomboterzout toe voegen kan altijd
 2 el olijfolie
 2 tenen knoflookof meer 😉
 2 el kruidenpeterseli en tijm of oregano, rozemarijn en/of basilicum
Extra ingrediënten
 200 ml droge witte wijn
 2 uiengroen, gele, rode maakt niet uit

Bereiding

1

Smelt eerst de boter in een pan en voeg dan de olijfolie toe.
Voeg vervolgens de geplette knoflook toe (en de uien als je ze gebruikt).
Sauteer

2

Voeg vervolgens de champignons in delen toe en begin zachtjes om te scheppen.

3

Roer de champignons om en voeg de droge kruiden toe.
Nu is het tijd om ook de witte wijn toe te voegen als je dit gebruikt

4

Als de champignons eenmaal knapperig en gaar zijn is alles klaar; tijd om te eten en te genieten.

Tips
5

- Voeg de champignons in delen toe. Als je te veel in een keer in de pan gooit, dan komt er te veel vocht uit de champignons vrij en gaat het koken in plaats van bakken omdat het vocht niet snel genoeg kan verdampen.
- Speel met de kruiden, maar de mix die voor jou het beste past.
- In plaats van of als combinatie kan je ook andere paddenstoelen gebruiken in dit gerecht


Bron:


CategorieKeuken

Ingrediënten

 500 g champigononsBij voorkeur kleintjes
 75 g ongezouten roomboterzout toe voegen kan altijd
 2 el olijfolie
 2 tenen knoflookof meer 😉
 2 el kruidenpeterseli en tijm of oregano, rozemarijn en/of basilicum
Extra ingrediënten
 200 ml droge witte wijn
 2 uiengroen, gele, rode maakt niet uit
Boter champignons
Mart's Lowcarb
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.