Ingrediënten
Ingrediënten
10 Frikandellenfijn, ontdooid.
4 el mosterdgladde, de goedkoopste die je kan vinden
3 el roomboterongezouten
2 el licht bruine basterd suiker
Extra benodigdheden
Aluminiumbakjes
2 stukje rookhout / handje rookmoteen mix van eiken en kers is erg lekker
Bereiding
1
Maak je bbq klaar voor indirect barbequeen op 125 graden C
2
Smeer de frikandellen in met mosterd en bestrooi ze met de barbecue kruiden
3
Leg het rookhout op het vuur en leg de frikandellen op de bbq weg van het vuur
4
Laat de frikandellen 30 minuten roken en opwarmen
5
Haal de frikandellen van de bbq en verhoog de temperatuur naar 175 graden C
6
Snij de frikandellen in vier gelijke stukken en doe de in de aluminium bak.
7
Verdeel de boter, suiker en giet er wat barbecuesaus overheen.
8
Plaats de bak terug in de bbq en laat onder af en toe roeren de frikandel burnt end karameliseren.
Afhankelijk van de saus duurt dat zo’n 20 tot 30 minuten
Bron:
Ingrediënten
Ingrediënten
10 Frikandellenfijn, ontdooid.
4 el mosterdgladde, de goedkoopste die je kan vinden
3 el roomboterongezouten
2 el licht bruine basterd suiker
Extra benodigdheden
Aluminiumbakjes
2 stukje rookhout / handje rookmoteen mix van eiken en kers is erg lekker