Ingrediënten
Bereiding
Snipper het sjalotje.
Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes
Hak de peterselie fijn (genoeg voor ongeveer 2 eetlepels)
Smelt ca 10 gram boter in een pan en fruit hier in het slalotje
Voeg de champignons in porties aan toe en bak ze bruin.
Voeg dan de rest van de boter toe en laat smelten.
Voeg de bloem toe en roer er doorheen.
Giet de groentebouillon erbij en roer goed door tot er geen klontjes meer inzitten.
Laat de saus iets indikken.
Roer dan de crème fraîche er door.
Maak de champignonbroomsaus af met wat peterselie.
- Champignons
Let goed op bij Champignons schoonmaken. Gebruik geen water, want de champignon zal dit opzuigen en de smaak wordt dan veel minder lekker. Maar hoe maak je ze dan wel schoon?
Snij met een scherp mesje aan de onderzijde van het steeltje een schijfje eraf. Gebruik dan een borsteltje of droog papiertje om de bovenzijde schoon te maken. - Groentebouillon
In dit recept gebruik ik ½ blokje groentebouillon voor ½ liter bouillon. Heb je een blokje voor 1 liter dan gebruik je ¼ blokje. Je kunt eventueel ook kippenbouillonblokjes gebruiken. - Bewaren
Koelkast - Wil je deze saus voorbereiden of heb je nog een restje over? Leg een plastic folie over de saus en laat snel afkoelen naar kamertemperatuur. Breng het dan over naar een luchtdichte verpakking. Zo kun je de saus tot 3 dagen bewaren in de koelkast.
Diepvries - Leg een plastic folie op de saus (voorkomt een velletje) en laat afkoelen naar kamertemperatuur. Doe in een diepvriesdoos of zakje en vries in. Zo blijft het 1 maand goed. Laat ontdooien in de koelkast.
Opwarmen - Verwarm in een klein steelpannetje op gemiddeld vuur terwijl je blijft roeren. - Hoeveelheid>
Deze saus is genoeg voor 4 tot 5 stukken vlees, 1 pasta maaltijd of om te serveren bij een maaltijd aardappelen voor 4 personen.
Bron:
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snipper het sjalotje.
Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes
Hak de peterselie fijn (genoeg voor ongeveer 2 eetlepels)
Smelt ca 10 gram boter in een pan en fruit hier in het slalotje
Voeg de champignons in porties aan toe en bak ze bruin.
Voeg dan de rest van de boter toe en laat smelten.
Voeg de bloem toe en roer er doorheen.
Giet de groentebouillon erbij en roer goed door tot er geen klontjes meer inzitten.
Laat de saus iets indikken.
Roer dan de crème fraîche er door.
Maak de champignonbroomsaus af met wat peterselie.
- Champignons
Let goed op bij Champignons schoonmaken. Gebruik geen water, want de champignon zal dit opzuigen en de smaak wordt dan veel minder lekker. Maar hoe maak je ze dan wel schoon?
Snij met een scherp mesje aan de onderzijde van het steeltje een schijfje eraf. Gebruik dan een borsteltje of droog papiertje om de bovenzijde schoon te maken. - Groentebouillon
In dit recept gebruik ik ½ blokje groentebouillon voor ½ liter bouillon. Heb je een blokje voor 1 liter dan gebruik je ¼ blokje. Je kunt eventueel ook kippenbouillonblokjes gebruiken. - Bewaren
Koelkast - Wil je deze saus voorbereiden of heb je nog een restje over? Leg een plastic folie over de saus en laat snel afkoelen naar kamertemperatuur. Breng het dan over naar een luchtdichte verpakking. Zo kun je de saus tot 3 dagen bewaren in de koelkast.
Diepvries - Leg een plastic folie op de saus (voorkomt een velletje) en laat afkoelen naar kamertemperatuur. Doe in een diepvriesdoos of zakje en vries in. Zo blijft het 1 maand goed. Laat ontdooien in de koelkast.
Opwarmen - Verwarm in een klein steelpannetje op gemiddeld vuur terwijl je blijft roeren. - Hoeveelheid>
Deze saus is genoeg voor 4 tot 5 stukken vlees, 1 pasta maaltijd of om te serveren bij een maaltijd aardappelen voor 4 personen.